2 mai 2010

Spitalul Athena, multumiri

Această postare pur informativă n-are legătură cu cărţile, cu mierlele, cu florile, dar are legătură cu viaţa. O să încerc să notez cîte ceva acum, că lucrurile s-au mai aşezat, ca mulţumire pentru Spitalul Athena din Timişoara, şi determinată de faptul că multe căutări despre condiţiile din acest spital nou au dat ca rezultat pe net pagina mea, unde pusesem doar un link fără detalii. Dar şi din cauza ştirilor din ultima vreme, halucinante, despre fel şi fel de incidente din spitalele de stat.
Am avut o şansă incredibilă: spitalul se inaugurase foarte recent. De fapt, inaugurarea oficială a avut loc cu două zile înainte de operaţiile mele, efectuate şnur în aceeaşi zi.
Medicul care m-a salvat m-a întrebat, la primul consult: "Vrei la spitalul Bega sau la un spital nou, particular, cu condiţii ca de Austria?". Evident, după lunile de căutări şi derute şi spaime pe care le parcursesem la Sibiu, fericită că am ajuns la un medic care ştia ce e de făcut, am optat pentru a doua variantă. Nu era nici o exagerare în acel "condiţii ca de Austria". O vedeai de la prima vizită: un spaţiu curat, luminos, cu oameni zîmbitori şi atenţi. Şi liniştea! Cîte n-ar fi de spus!
Te primeau la recepţie, aveai senzaţia că te vei caza la un hotel de cinci stele. Apoi, saloanele: sclipitoare, luminoase, unite printr-o terasă comună, însorită, unde aveai să te plimbi în zilele de recuperare. Am stat singură într-un salon de două persoane, spaţios, cu baie. Am înţeles din prima clipă că sînt în siguranţă. Zilnic se făcea curăţenie - femeile măturau, spălau pe jos şi dezinfectau totul, ştergeau inclusiv pe dulap! Aveai un dulap cu cheie şi o noptieră, din care se detaşa o măsuţă, aveai chiar şi televizor. Ţi se dădea tot ce îţi trebuia - nu trebuia să vii decît cu buletinul. În plus, jos există bufet şi bancă - foarte utile pentru vizitatori.
Sînt poate doar nişte detalii ce par nesemnificative pe lîngă boală şi intervenţia în sine, şi mai ales pe lîngă performanţele medicilor, însă am găsit întrebări despre toate acestea pe forumuri şi doar cine s-a confruntat cu spaimele internării, nu doar ale bolii, ştie că ai nevoie, pe lîngă siguranţa că ai parte de medici buni, şi de aceste condiţii.
Voi mai spune, cu speranţa că voi fi măcar un pic de ajutor celor care vor ajunge aici prin căutări, că în spital există Chirurgie pentru toate domeniile. De la ginecologie şi ortopedie, pînă la chirurgie plastică. Sigur că preţurile (afişate clar la recepţie, incluzînd operaţia, spitalizarea, tratamentul, hrana, absolut tot) sînt mai mari decît dai într-un spital de stat. Dar nu se poate face comparaţie. Una peste alta, cînd mă uit la ştirile halucinante din Bucureşti, mi se pare că nici n-am plătit suficient pentru ceea ce am primit. M-am ridicat în picioare încă din a doua zi, iar după plecarea acasă n-am fost nevoită să iau absolut nici un fel de pastilă, nici un calmant, nici un antibiotic.
Mulţumiri din suflet întregii echipe de la Spitalul Athena, Timişoara, un loc ca de pe altă planetă între spitalele din România. Numele medicului către care se îndreaptă gîndurile mele bune nu îl voi da, din simple motive de confidenţialitate a diagnosticului. Însă dînsul ştie ce recunoscătoare îi sînt pentru orele lungi în care s-a luptat pentru mine.
Şi încă un detaliu despre... detaliile care fac diferenţa. Aţi mai auzit de un medic, un profesor celebru, care să îşi ducă pacientul cu maşina personală de la cabinetul său la spital, pentru operaţie? Nici eu nu mai auzisem. Pe mîinile unui astfel de om n-ai cum să nu te simţi în siguranţă.



11 comentarii:

Florin Hălălău spunea...

Eram sigur că există şi astfel de exemple. Din păcate, nu reprezintă o ştire pentru televiziuni.

Veronica spunea...

Au prezentat inaugurarea la ştiri şi în ziare. S-a vorbit însă mai mult despre fertilizările in vitro şi baza de celule stem. Important e însă tocmai faptul că acolo sînt specialişti din toate domeniile.

Vaca Verde spunea...

bine de stiut! multumim ca ne impartasesti si noua...
sanatate multa! :)

Veronica spunea...

Mulţumesc! Eu sînt bine acum şi sper ca nota asta să îi ajute pe alţii.

ioana spunea...

E f frumos ca ai scris aici despre spital, orice vorba buna trebuie sa circule, spre ajutorarea atitor oameni derutati/speriati de diagnostice si de ziua de miine. Iti doresc sanatate cit le doresc si copiilor mei!

Veronica spunea...

Mulţumesc, Ioana. Uite, ar fi şi un subiect bun pentru emisiune... poate... :)

ioana spunea...

Nu stiu cum colaborez cu statiile locale, ca sa filmeze ei, ce subiect pot gasi ca sa nu fiu acuzata de promo, dar ar trebui... Sint abia la inceput, ma mai orientez si te anunt daca reusesc ceva.

Veronica spunea...

P.S. după un an:

Adaug acest comentariu la un an de la intervenţii. Foarte multe căutări pe Google trimit la această postare. Lumea caută în special preţurile. Le puteţi afla foarte uşor chiar la recepţia spitalului, există un registru detaliat, vă stă la dispoziţie.
Bănuiesc că puteţi rezolva şi cu un simplu telefon, dacă nu sînteţi din oraş. Curaj - acest spital nu are NIMIC în comun cu tot ceea ce ştiaţi din spitalele de stat. Întrebaţi orice, cereţi orice, sînt oameni foarte drăguţi şi dispuşi să vă lămurească.

Anonim spunea...

Astazi am suferit o interventie chirurgicala la Athena. Am crezut ca sunt in alta tara, asistentele zambeau cand ma vedeau cat sunt de mirata!Un spital de exceptie, nu credeam ca exista asa ceva!

Veronica spunea...

Asta a fost si senzatia mea. Ma bucur sa vad ca dupa aproape doi ani lucrurile merg la fel de bine.
Sanatate!

Iuliana spunea...

În 11 februarie 2013 i-au mai picat câteva stele...dar personalul medical a rămas la fel de drăguț...Legat de fertilizări, câțiva ginecologi de acolo trimit paciente la Clinica Kaali din Szeged...Vă recomand fetelor...sunt mult mai profi și este și mai ieftin.
Sănătate vă doresc!