18 septembrie 2013

Minute. Papuci

În spatele fiecărui clovn stă o femeie care tace. În spatele fiecărei femei stă un detaliu, poate un lucruşor prăfuit, mic şi urît, din cele salvate în ultima clipă, şi-n care se află cuibărită, şoarece înfrigurat ţinîndu-şi coada în braţe, chiar viaţa. Pe marginea acoperişului, legănată de-o pală de vînt ca o scrisoare îndoită aprig în două, femeia mai priveşte o dată în urmă. Dacă îşi vede papucii, ea nu mai poate sări. Pe papucii pătaţi sînt brodate lalele.


(Foto: VDN)

5 comentarii:

m. vklvsk spunea...

ăsta-i poem... vezi c-ai fost piratată-catifelată:D

Veronica spunea...

Hei, ce dor mi-era să-mi mai zică şi mie cineva că scriu, fără să ştiu, poeme. Mersi.
Da, fui piratată. Oamenii ăştia nu pricep că scribd e piratare, furt. Cred că-ţi fac un compliment postînd cartea întreagă la negru!
Am văzut o tipă care le reproşa pe FB celor de la Polirom că i-au scos de pe scribd o carte, după care le preda ea elevilor!... Şi-i blestema cu foc. O doamnă profesoară. Furăcioasă mică. :))

m. vklvsk spunea...

păi, ar putea să-i spună elevii, că ăia-s piraţi profesionişti (dar - "din păcate", nu cărţi downloadează...)

Veronica spunea...

Da, tocmai pentru "ăia micii" pirateria e un act normal, de zi cu zi. Cîţi oameni pun copyright la pozele împrăştiate pe net, de colo, colo?

m. vklvsk spunea...

asta cu pozele e chiar dezastruoasă. cred că 1 la sută dintre români sînt conştienţi de faptul că o fotografie e/poate fi şi ea artă...