25 aprilie 2013

Petale din Dar

"Bufnetul covoarelor bătute era însoţit uneori de o flaşnetă, care era pictată în maro şi purtată pe nişte roţi sordide, cu un desen circular în faţă, înfăţişând un pârâu idilic; şi, întorcând manivela ba cu mâna dreaptă, ba cu stânga, flaşnetarul chior scotea un O sole mio gros. Acel soare mă invita deja în piaţă. În grădina sa, un castan tânăr, încă incapabil să meargă singur şi de aceea sprijinit de un arac, a scos deodată la iveală o floare mai mare ca el. Tufele de liliac, însă, nu au înflorit vreme îndelungată; dar când în sfârşit s-au hotărât, atunci, într-o singură noapte, care a lăsat un număr considerabil de mucuri de ţigară pe sub bănci, au înconjurat grădina cu o bogăţie de volane. Pe o alee din spatele bisericii, acaciile şi-au lepădat petalele într-o zi cenuşie de iunie, iar asfaltul negru de lângă trotuar arăta de parcă s-ar fi vărsat pe el griş cu lapte. În rondurile de trandafiri din jurul unui alergător de bronz, Splendoarea olandeză şi-a eliberat colţurile petalelor roşii şi a fost urmată de Generalul Arnold Janssen."

Darul - Nabokov



(Foto: V.D.N.)

3 comentarii:

Liviu spunea...

Cred că ar fi bine să existe şi aici, pe bloguri, butoane de Like, la fel ca pe facebook. În felul ăsta, şi cei care ar dori să-şi arate aprecierea fără a scrie comentarii ar putea să facă asta cu uşurinţă.
Probabil că ţi-ai dori să primeşti aprecieri mai elaborate, dar deseori un buton de Like e mai comod, şi exprimă mai rapid un punct de vedere.
Poţi onsidera că am dat Like la toate postările şi cărţile scrise de tine pe care le-am citit până acum :) N-au fost multe, dar nici puţine.

Veronica spunea...

Da, există şabloane de blog cu toate acele butoane de Like, Share şi aşa mai departe, ştiu, e mai comod şi rapid, dar eu nu m-am putut hotărî dacă e cazul să le folosesc. O să mă mai gîndesc, mulţumesc de vizită şi vorba bună.
Am şi eu tendinţa de a da Like cînd văd una, alta, dar în aceeaşi clipă vreau să mă dezbar de reacţia asta - şi dau în gînd. Trag nădejde că gîndul contează. :)

Liviu spunea...

Cu multă plăcere, Veronica! E o încântare să te citesc, fie că traduci, fie că scrii.